Kryeministri Zoran Zaev natën e fundit në Berlin, në fund të vizitës së tij të punës në Gjermani, tha se disa nga gjyqtarët që i shërbyen regjimit të Gruevski, tani duan t’i shërbejnë atij.

Në Debatin për Maqedoninë të organizuar nga Fondacioni ‘Friedrich Ebert’, pjesëmarrësit gjermanë e pyetën: Si do të kryejë reformën gjyqësore për të siguruar një gjyqësor të pavarur, pasi disa nga gjyqtarët i shërbyen regjimit autoritar?

“Disa nga të njëjtët gjyqtarë tani po përpiqen të jenë të mirë me ne. Por ata nuk kanë nevojë të jenë të tillë, por vetëm duhet të punojnë dhe të zbatojnë ligjin”, tha Zaev.