Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, thotë se marrëveshja në mes partive politike për shënjimin e vijës kufitare me Malin e Zi është lajm jashtëzakonisht i rëndësishëm për Kosovën.

Thaçi përmes një statusi në Facebook, i ka uruar përfaqësuesit e këtyre partive politike dhe shtuar se ky unitet politik duhet të shërbejë si një kornizë afatgjate për gjetjen e zgjidhjeve për temat nacionale.

Postimi i plotë:

Marrëveshja e sotme e partive politike për ratifikimin e marrëveshjes për shënjimin e vijës kufitare me Malin e Zi, është një lajm jashtëzakonisht i rëndëishëm për të ardhmen evropiane të Kosovës.

Uroj të gjithë përfaqësuesit e këtyre partive politike për konsensusin e arritur, i cili përfundimisht siguron lirinë e lëvizjes për qytetarët e Kosovës në Zonën Shengen.

Ky unitet politik duhet të shërbejë si një kornizë afatgjate për gjetjen e zgjidhjeve per temat nacionale, të cilat kërkojnë vullnet dhe gatishmëri për të tejkaluar interesat e ngushta partiake dhe private. HTH