Sipas kërkesës të dërguar nëpër Komunat e Republikës së Maqedonisë shihet qartë se si Universiteti Nënë Tereza, si njëri nga institucionet i cili duhet të ruaj dhe avancojë Gjuhën Shqipe, flet vetëm në Gjuhën Maqedonase.