Asnjëherë më parë nuk ka pasur më shumë sesa tani hapsirë të paketuar në pajisjet tona teknologjike.

Samsung ka lëshuar deri më tani kartelënmë të madh me kapacitet prej 30.72 terabajt , siç njoftoi vetë kompania, transmeton lajmi.net. Kartela 2,5 inç ka një shpejtësi leximi prej 2,100MB / s dhe një shpejtësi shkrimi prej 1,700 MB / s.

Në SSD me përcaktimin e paadrovuar PM1643 janë 32 paketa flash NAND me kapacitet prej një terabajt secili . Secili përmban 16 shtresa prej 512 Gb. Paraardhësi i SSD i ri i prezantuar dy vjet më parë kishte një kapacitet prej 15.26 terabytes . SSD 30 TB mund teorikisht të ruajë 5700 filma në rezolucion FullHD (5 GB secila).

Është ende e paqartë se për cilin çmim SSD duhet të shitet. Sidoqoftë, prodhimi filloi në janar. Samsung gjithashtu ka në plan të ofrojë teknologjinë më të fundit të kujtesës në SSD me madhësi më të vogla të memories (p.sh. 15.36 GB, 7.86 GB ose 3.84 GB). /Lajmi.net/