Deputetët grekë e miratuan shitjen e 67 për qind të pjesë nga kompania, e cila menaxhon me portin në Selanik. Marrëveshja është në vlerë nga 232 milionë euro.

Parlamenti e ratifikoi marrëveshjen për koncesion deri në vitin 2051, të nënshkruar në dhjetor me konzorciumin Saut Jurop Getuej Thesaloniki (South Europe Gateway Thessaloniki). Konzorciumi përbëhet nga kompania gjermane, greko-ruse dhe franceze.

Vendimi i sotëm vjen pas privatizimit në vitin 2006 të portit më të madh grek Pirea me shitjen e pjesës më të madhe Koskos kineze.