Pjesa më e madhe e shkencëtarëve tregojnë se kur njerëzimi të ballafaqohet me prova të padiskutueshme të ekzistencës së jetës përtej Tokës, do të frikësohet shumë nga ky fakt.

Por tani ekzistojnë disa prova shkencore se kur ky lajm i madh të vijë njerëzit do të jenë të lumtur.

“Nëse ne përballemi me jetën jashtë Tokës, në fakt do të ishim mjaft optimistë,”-tha profesori i psikologjisë së Universitetit të Arizonës, Michael Varnum në një njoftim për shtyp.

Varnum e bën këtë përfundim duke u bazuar në një analizë të artikujve të gazetave që mbulojnë zbulimet e mundshme të mundshme të jetës jashtëtokësore

Në studimin  parë ato morën artikuj rreth të ashtuquajturës “Star Tabby’s”, planete të ngjashëm me Tokën rreth yllit Trappist-1, dhe zbulimi i mundshëm i fosileve marsiane të mikrobeve në vitin 1996. Ata zbuluan se tregimet demostronin më shumë emocion pozitiv sesa frikë apo emocione të tjera negative.

Në një studim të dytë u anketuan mbi 500 njerëz të cilët u pyetën sesi do të reagonin nga një raportimi se jeta e huaj ishte zbuluar. Në rastin e reagimeve të tyre.

Hulumtimi u botua në Frontiers in Psycology.