Muajin e kaluar një grua Muslimane është zgjedhur të jetë pjesë e Parlamentit të Katolonisë.

Najat Driouech së bashku me dy Musliman të tjerë janë përfaqësues në asamblenë prej 135 vetave.

Ajo ishte në lista e 10-ta në listën partisë Republikane të Majtë që janë pro pavarësisë, e cila ka 32 deputet të zgjedhur.

Driouech ka punuar mbi 17 vite si konsulente për integrim në Masnou, afër Barcelonës. Ajo ka thënë:”Qëllimi im nuk është të jem gruaja e parë Muslimane e parlamentit, por të jem e para e shumicës së femrave”.

Ajo ka migruar nga Maroko në Spanjë në moshën 9 vjeçare. I ka thënë BBC se ajo e ka ndier diskriminimin çdo ditë. “Kur je e vogël dhe flet gjuhën Kataljane dhe Spanjolle, njerëzit thonë “sa e ëmbël”. Por kur rritesh, e fillon të flasësh dhe të debatosh gjëra, e kjo nuk pritet mirë. Tani më je një rival”.

Për momentin në Katoloni jetojnë më shumë se 500,000 mij Musliman, duke bërë 6.8% të popullatës./KohaIslame.com/