Një gjykatë në Bangkokit i ka dhënë të drejtat e atësisë një burri japonez për 13 foshnja të lindura nga nëna surrogate

Vendimi lejon Mitsutoki Shigeta, 28 vjeç, të ndjekë kujdestarinë e fëmijëve.

Djali i një sipërmarrësi të pasur, shkaktoi polemika në 2014 kur u zbulua se kishte lindur 16 foshnja nëpërmjet surrogateve në Tajlandë.

Z. Shigeta, i cili nuk ishte i pranishëm në gjyq, ‘iu dha e drejta e kujdestarisë së foshnjave.

Gykata vendosi t’i japë atij kujdestarinë e foshnjave pasi ai nuk ka ndonjë histori të sjelljes se keqe.

“Për lumturinë dhe mundësitë që 13 fëmijët do të marrin nga babai i tyre biologjik, i cili nuk ka histori të sjelljes së keqe, gjykata vendos që 13 foshnjat të lindur nga nëna surrogate të jenë fëmijë ligjor të Mitsutoki “, tha Gjykata Qendrore për të Miturit në Bangkok në një deklaratë.