Një kompani me bazë në Singapor e quajtur HelloGold ka marrë certifikimin për monedhën virtuale prej ari, që përputhet plotësisht me ligjin e Sheriatit në Islam.

Kompania i është dhënë leja për të operuar produktin e saj të monedhës digjitale GOLDX nga konsulenca financiare islame me bazë në Malajzi Amanie Advisors. Monedha e re digjitale u prezantua nga HelloGold në fund të vitit 2017.

Ndryshe nga monedhat e tjera virtuale, GOLDX përfshin dhënien e një shenjë të mbështetur nga ari fizik i ruajtur në një kube në Singapor dhe transaksionet duhet të përfundojnë brenda një periudhe të caktuar kohore, sipas shefit të marketingut Manuel Ho, cituar nga Reuters.

Kushtet e listuara sigurisht që garantojnë transparencën, sigurinë dhe drejtësinë e transaksioneve, të cilat janë parimet bazë për kontratat financiare islame.

Hapi mund të rrisë numrin e korporatave “fintech” të gatshme për t’u zgjeruar në tregjet e financave islamike, duke hapur rajone të tilla si Lindja e Mesme dhe Azia Juglindore.