Të gjithë e dimë se shëndeti ynë varet kryesisht nga ushqimi që ne zgjedhim që të konsumojmë.

Prandaj duhet të kemi kujdes të shtuar që ushqimet që zgjedhim, përpos që duhet të na shijojnë, duhet t’i bëjnë mirë organizmit tonë.

Pavarësisht kësaj, shpesh herë ushqimet që ju zgjidhni t’i kombinoni mund të mos jenë aq të shëndetshme për ju.

Më poshtë po ju sjellim kombinimet e ushqimeve që më mirë është që t’i shmangni.

Kakao + qumësht

Sallatë + sos limoni ose uthulle

Pasta me djathë dhe domate

Ve + proshutë

Drithëra + lëng portokalli

Pica + lëngje të gazuara

Bukë gruri + xhem

BONUS:

Ne jemi mësuar të besojmë se lëngjet janë të mira për shëndetin tonë. Megjithatë, lëngu i përpunuar përmban shumë sheqer: një gotë përmban rreth 2 lugë sheqer të rafinuar.

Nga ana tjetër, lëngu i freskët nuk është aq i dobishëm sa paramendohet.

Lëngu i freskët nuk përmban fibra, por është e pasur me karbohidrate.

Në mënyrë që të humbni peshë më shpejt, është më mirë të zëvendësoni të gjitha pijet tuaj të ëmbla me ujë.