Apple nuk ka shkuar me plan ashtu siç kishte planifikuar me shitjet e iPhone X.

Që Apple ka shkurtuar dukshëm prodhimin e iPhone X-së për këtë tremujor më shumë se sa pritej, këtë nuk e kishte menduar ashkush më herët, por gjithashtu do të thotë një lajm i keq për konkurrentin Samsung . Megjithëse departamenti i smartphone ka të ngjarë të jetë i kënaqur që Apple mbetet brenda distancës së goditjes në këtë fushë. Por ky nuk është një lajm i mirë për prodhuesit e ekranit OLED, transmeton lajmi.net.

Siç raporton Nikkei Asian Review , grupi tani duhet të kërkojë blerës të rinj për ekranin e saj të shtrenjtë OLED për të kompensuar rënien e prodhimit këtë tremujor. Ishte e parashikueshme që Apple do të reduktonte gjithmonë prodhimin në tremujorin e dytë pas nisjes së tregut. Rënia duhet të jetë më e madhe se sa pritej. Për Samsung mund të jetë e vështirë të gjesh klientë të rinj për ekranin e saj, si LG dhe disa kompani kineze, që investojnë më shumë në prodhimin OLED.

Sipas raportit, ekranet e shtrenjta OLED janë një problem i shumëfishtë për Samsung, sepes është e vështirë për të gjetur blerës të tjerë të mëdhenj, përveç Apple . Prodhimi i shtrenjtë gjithashtu po dëshmohet gjithnjë e më shumë si një disavantazh konkurrues për pajisjet e tyre, të cilat në krahasim me smartphones të tjerë Android , siç janë prodhuesit kinezë, janë paksa më të shtrenjta dhe kështu shifrat e shitjeve në vitin 2017 u shtynë.