Policia në Veles ka ngritur kallëzim penal kundër një djaloshi për shkak të sulmit gjinor mbi një minorene 13-vjeçare, nën përkujdesje në Institucionin Publik për Fëmijë me Probleme Sociale “25 Maj”, për të cilën mediat publikuan se është abuzuar dhe ka ngelur shtatzënë.

SPB Veles bëri të ditur se deri te Prokuroria Publike Themelore kompetente në qytet ka ngritur kallëzim penal kundër 18-vjeçarit E.H. për shkak të dyshimit për vepër të kryer penale “sulm gjinor mbi fëmijë”.

MPB të premten kumtoi se më 13 nëntor të vitit të kaluar rreth ISHP të Spitalit të Përgjithshëm – reparti për Fëmijë në Veles e kanë informuar policinë e Velesit se te ata është sjellë minorenia pa vetëdije.

Ditën e ardhshme me kërkesë së MPB, PPTH kam lëshuar urdhër e shkrium për kryerjen e kontrollit ndaj fëmijës në Mjekësinë ligjore – Shkup.