Gjyshe Irma është 93 vjeç dhe nuk u largua nga shtëpia për pushime por si vullnetare në një shtëpi fëmijësh jetim. Me një valixhe në njërën dorë dhe bastunin në dorën tjetër, ndërsa lëviz nëpër aeroportin e Venecias, duket si një udhëtare e zakonshme por në fakt po niset drejt një vendi të panjohur, në një fshat të largrët, vetëm për disa fëmijë që nuk i njeh p or që do t’i ndihmojë.

Në këtë udhëtim ka vendosur ta shoqërojë edhe e bija.
Idea për t’u nisur i ka shkrepur asaj vetë dhe do ta bënte edhe nëse e bija nuk e shoqëronte. Historinë e ka trguar mbesa e saj, në facebook, ndërsa e përcillte gjyshen për Afrikë.

Image