Floket, floket, floket, thuhet qe gjysma e bukurise jane ato, sa shume shqetesohemi kur nuk na rrine bukur apo kur fillojme te kemi probleme me to, sikurse kur fillojne te bien me shume se normalisht, kur fillojne dhe hollohen apo kur humbasin shkelqimin e tyre. Ka me dhjetra e qindra produkte te cilat reklamohen per perkujdesjen ndaj tyre a jane ato valle vertete te efektshme?
Kur floket fillojne te na bien me shume se normalisht (me shume se 100 fije ne dite) floket fillojne te na rrallohen e te humbasin vitalitetin e tyre, atehere shkaqet me te shpeshhta te kesaj renie jane:

• Mungesat ushqimore qe vijne si rezultat i nje menyre ushqyerje jo te shendetshme, mungesa e fibrave, vitaminave, mineraleve, qe pergjithesisht gjenden ne perimet dhe frutat, mbajtja e dietave te forta per periudha te gjata kohe.
• Shkaqe endokrinologjike si hypo ose hyper tiroidizmi, postpartum (mbas lindjes se nje femije, kjo sepse si rezultat i proceseve te shumta mitotike qe ndodhin gjate shtatzanise floket gjate kesaj periudhe nuk bien por pas lindjes te gjitha ato floke qe normalisht duhet te kishin rene gjate peridhes se shtatzanise fillojne e bien njeheresh rreth 3-4 muaj pas lindjes)
• Stresi i madh psikik dhe ai fizik
• Anemia (qe vjen si rezultat i marrjes te paket te hekurit apo humbjes te tij nga oragnizmi sic jane hemorragjite e ndryshme)
• Infeksionet e perseritura streptokoksike te fytit, hundes, vesheve, etj
Vendet ku me shpesh vihet re rrallimi i flokeve jane ne pjesen e siperme te kokes dhe anash saj.

E mira eshte qe, perpara se te shkojme neper qendra estetike dhe te trajtojme keto renie te kontaktojme me mjekun dermatolog per te gjetur shkakun e kesaj renie te cilat sic u permenden me larte jane te shumta dhe pa mjekuar shkakun, ne nuk ndalojme dot renien e tyre, pavaresisht trajtimeve te jashtme qe mund te behen per floket si maska apo produkte te tjera kozmetike.
Trajtimi i flokeve behet i kombinuar me terapi orale (qe lufton shkakun) dhe aplikimin e produkteteve kozmetike per floket.
Kujdes duhet treguar me aplikimin pa kriter te ketyre produkteve , larjet shpeshta, perdorimi i procedurave kozmetike si tharjet e shpeshte me tharese, aplikimi i produkteve per te shtrire apo per ti bere kacurrela, ekspozimi per peridha te gjata ne diell e thajne dhe e hollojne flokun.
Gjithashtu mjaft e efektshem (gjithmone pasi eshte gjetur shkaku i renies) sot rezulton edhe aplikimi direkt ne lekuren e kokes e solucioneve multi vitaminave nepemjet mesotherapise apo aplikimi i plasmes se koncetruar me faktore rritje te marre nga gjaku i vet pacientit (autohemoterapia autologe)