Gjykata e Apelit ka lënë në paraburgim në Shutkë dy deputetët e VMRO DPMNE-së Kërste Mukoski dhe Sasho Vasilevski, të akuzuar për veprën ‘kërcënim terrorist të rendit kushtetues’, lidhur me zhvillimet në Kuvend më 27 prill të vitit të kaluar. Ndërsa për deputetin Lubço Dimovski Apeli ka lënë në fuqi vendimin e parë për mbrojtje ne liri. Pos Mukovskit e Vasilevskit, ne paraburgim mbeten edhe Munir Pepiq.

Gjykata ka refuzuar lutjen e deputetit Mukovski, i cili në incizimet e 27 prillit shifet duke hapur dyert e Kuvendit. “Më lironi, gjendja ime shëndetësore seriozisht po përkeqësohet”, ka thënë Mukovski para gjykatës. Ndërkohë Gjykata e Shkalles së Dytë ka ndërruar vendimin e paraburgimit dhe e ka lëne te mbrohet ne liri aktorin Vlado Jovanovski.