Njerëzit e tallën dhe qeshën me të, por ai vazhdoi punën e tij për 22 vjet.

Ky është Dashrath Manjhi, i njohur si “Njeriu i Malit” i cili hapi një rrugë nëpër shtigje të vështira malore dhe ndihmoi fshatin të kishte qasje në qytet, përcjell albeu.com

Duke përdorur vetëm një çekiç dhe daltë, Dashrath Manjhi hapi një rrugë nëpër një mal në kodrat Gehlour, Bihar vetëm në mënyrë që fshati i tij të kishte qasje më të lehtë në objektet mjekësore.

Fshatarët duhej të udhëtonin 70 kilometra për të arritur në qytetin më të afërt për të marrë kujdes mjekësor.

Në vitin 1959, gruaja e Dashrath Manjhit Falguni Devi vdiq nga mungesa e kujdesit mjekësor.

Ai punoi ditë e natë për 22 vjet për të hapur një rrugë 360 metra.

Ai e shkurtoi distancën nga 70 kilometra në vetëm një kilometër.

Ai punoi nga viti 1960 deri në 1982, shkruan albeu.com

Për arritjen e tij, Manjhi u bë i njohur gjerësisht si ‘Man Mountain’.

Ai vdiq më 17 gusht 2007 në moshën 73 vjeçare, ndërsa vuante nga kanceri i fshikëzës së tëmthit.

Kur u njoftua një film në jetën e tij, Manjhi ishte në shtratin e vdekjes.

Puna e Ashratit ndryshoi jetën e secilit në fshatin e tij.