Fraksioni i Bilall Kasamit në partinë Lëvizja Besa, sot në Shkup do të mbajë Kongresin e tyre të parë. Pritet që Bilall Kasami të jetë kandidat i vetëm për të marrë udhëheqësinë me këtë fraksion. Në këtë Kongres pritet të marrin pjesë 505 delegatë.

Nga partitë tjera, prezent është Arben Taravari dhe Agon Ferati, nënkryetarë të Aleancës për Shqiptarët.