Policia po heton nëse vdekja tragjike e dy motrave ruse me prindër të ndryshëm është e lidhur me “lojën” famëkeqe e njohur si “Balena Blu”.

Ato dyshohet se janë hedhur nga tarraca e një ndërtese 10-katëshe.

Mësohet se mamaja ishte e xhindosur për lidhjen e vajzës së saj.

Edhe miqtë e Anastasias e përshkruajnë atë si depresive.

Dy vajzat filmuan për familjet e tyre çastet pak përpara se të hidheshin nga tarraca e katit të 10-të dhe të vdisnin.

Qindra fëmijë dhe adoleshentë rusë druhet se janë vetëvrarë gjatë viteve të fundit pasi u është shpëlarë truri nga njerëz të pështirë që i udhëzojnë të ndjekin 50 hapa që kulmojnë me vetëvrasjen.

Balena Blu dhe grupe të tjera të ngjashme vdekjesh online gjuajnë si pre të rinjtë me probleme depresioni, ka bërë të ditur policia.