Nga: Hysni Gashi
Të nderuar aktiviste të ish Opoziës se Bashkuar Ndonëse krerët e qeveris po thirren ne suksese të arritur të njëfarë aneks-marrëveshje e që është puro mashtrim për ne aktivistet që ju besuam për tri vitë rresht duke berë peticion dhe protesta ne shi dhe ne bore madje duke rreziku edhe jetën tonë dhe të aktivisteve që veçse nuk u dhez luftë qytetarë që na thoshin se po humbet teritor dhe ne asnjë çmim nuk do lejojmë të ratifikohet demarkacioni pa Kulle dhe Çakorr.
Ndërsa tash të njejtit po bëjnë thirrje ta ratifikojnë demerkacionin pa Kull dhe Çakorr madje me një kamuflim të quajtur aneks-marrëveshje. Dihet se në këso rrethanash marrëveshjet e rëndësishme ndërkombëtare ratifikohen me dy të tretat të deputetve ne kuvend dhe assesi nga kryeministrat dhe presidentet, prandaj aneksi nuk ka kurrfarë baze juridike për kuvendin e Malit të Zi ,sepse për me pas bazën juridike duhet të ratifikohet me aneks të dy të tretave të deputetve atje.Kuvendi malazias thirret vetëm ne ratifikimin pa aneks.
Po ashtu ky aneks nuk është i nënshkruar ne protokollet shtetrore siç ndodhin ne marrëveshjet bilaterale ndërshtetërorë të protokolluara. Prandaj ky aneks nuk paraqet kurrfarë baze juridike për qeverinë e Malit të Zi e as për Kuvendin atje.
Përndryshe po të ishte ashtu pse Isa Mustafa nuk e kaloj demarkacionin vetëm me kryeministrin e Malit të Zi pa e protokollua dhe pa e pru ne Kuvend,ose Atifete Jahjaga? Prandaj po të kishin vetëm pak moral kreret e qeverise është dashur të kërkojnë falje aktivistëve,Murat Mehes, Isa Mustafes, dhe gjithë qytetareve që i kanë shfrytëzuar për kauz jo reale.
Dhe për ta argumentuar edhe me fuqishëm ketë nuk heziton për ta then as kryeministri Shqipërisë Edi Rama se: ”demerkacioni ishte shpikje e opozitës”, pra nuk kishte as bazë e as mbështetje juridike. Sikur kemi humbur kohë kotë tri vite duke i shërbyer kauzave jo reale, sepse edhe ne pika të marrveshjes se Vjenes të 26 gushtit të 2015 ne pikat e marrveshjes ne veçanti ne piken nëntë dhe disa pika të tjëra len hapsir të ndonjë korigjimi eventual mbas ratifikimit.