Po bëhet fjalë për llojin e kuajve American Bashkir Curlies.

Curlies janë të njohur për personalitetin e tyre të qetë, inteligjent dhe miqësor. Ata tregojnë një temperament lehtësisht të aftë. Ata janë gjithashtu të njohur të fortë dhe kanë qëndrueshmëri të madhe, transmeton Sovrani.info. Ata tentojnë të bëjnë më shumë arsyetime se shumica e racave. Ata janë shumë të besueshëm dhe kanë një etikë të madhe pune.