Pra, jeni në dashuri dhe gjithçka që mund të mendoni është kur të martoheni dhe të kaloni gjithë jetën tuaj me dashurinë tuaj.

Pas shikimit të shkallës së divorcit në botë, do të dëshironit të shqyrtonin më shumë kohë për të menduar nëse jeni gati apo jo? 10 gjëra që duhet të dini përpara se të martoheni:

1. A jeni gati për t’u martuar?

Ju mendoni se jeni mjaft të pjekur për të ndarë dashurinë nga pëlqimi? Para se të thoni “Unë pranoj”, më mirë të pyesni veten me disa pyetje: Sa kohë ju doni të jeni të vetmuar gjatë një dite? Sa shpesh doni të kaloni kohë me miqtë tuaj? A jeni gati të kaloni festat tuaja me rregullat tuaja? Këto pyetje nuk mund të duken të rëndësishme tani, por ato do të bëhen të rëndësishm.

2. Punësimi:

Po punon? Cili është qëllimi juaj i punës në jetën tuaj? A kërkon puna juaj për të udhëtuar shumë ose për të kaluar shumë orë në zyrën tuaj? Pasi të martoheni dhe të keni fëmijë, a do ta lini punën tuaj dhe do të qëndroni në shtëpi për të rritur fëmijët tuaj? Cila është më e rëndësishme për ju? Puna juaj ose familja juaj ?! Kurrë mos e nënvlerësoni rolin e punës tuaj në jetën tuaj, Prandaj mendoni me kujdes.

3.Money, Money, Money:

Si është financimi juaj tani? A jeni në gjendje të shpenzoni paratë tuaja për ditën e madhe? Cili është plani i ardhshëm për financimin e familjes suaj? Si do të jetë partneri juaj dhe ju do të ndani shpenzimet e shtëpisë tuaj? A po bëni më shumë para? Nëse po, a jeni të gatshëm të ndihmoni  partnerin tuaj me shpenzimet e tij / saj? Si ndjeheni për ndarjen e llogarisë suaj bankare dhe kursimin tuaj me dikë tjetër?

4.Fëmijët:

A do të vendosni ndonjëherë që të mos keni fëmijë? A keni pyetur partnerin tuaj për të gjetur se çfarë është këndvështrimi i tij / saj? Sa fëmijë dëshiron të ketë? Si dëshiron t’i ngresh fëmijët? Feja është një nga pikat më të rëndësishme për të folur para se të keni fëmijë? Me kalimin e kohës, dekada pas dekadave kulturat ndryshuan dhe besimet familjare janë larguar nga prindërit tanë dhe gjyshërit tanë. Fëmijët do të ndryshojnë jetën tuaj dhe është përgjegjësia juaj të mendoni përpara se të sjellni një qenie njerëzore në jetën tuaj.

5. Seksi:

Seksi ka dy anë të ndryshme, ajo mund të merr jetën tuaj drejt dy mënyrave të ndryshme. Seksi duhet të jetë një temë e lirë për të diskutuar, duhet të jeni të hapur dhe mund të flisni lirisht rreth seksit me partnerin tuaj, kur nuk flisni për jetën tuaj seksuale mund të ndryshohet në seks të pakënaqur. Diskutoni pritjet tuaja dhe pyetni partnerin tuaj rreth pritjes së tij / saj, kështu që të dy mund të bëni njëri-tjetrin të lumtur.