Guta Lindore po përballet më ditët më të rënda të historisë së saj, për shkak të bombardimeve të ushtrisë siriane, ku për tre ditë, numri i të vrarëve ka arritur në 300.

Mjekët janë duke u detyruar që të përdorin ilaçe me afat të skaduar, për të trajtuar më shumë se 500 peronat e plagosur, raporton CCN.

Popullata po përballet edhe me mungesë të madhe të ushqimit dhe gjendje më e rëndë është për shkak të mungesës së ujit, pasi janë ndërprere sistemet e ujësjellësve.