Disa automjete përfshirë edhe autobusin e shkollës, janë përplasur sot në qytetin Dortmund të Gjermanisë, me ç’rast janë lënduar 19 fëmijë, lajmëroi DPA.

Autobusi me të cilin rreth 40 fëmijë kanë qenë duke  për t’i marrë leksionet për not, është përplasur në disa makina dhe semaforin, ndërsa në mur.

tetëmbëdhjetë nga fëmijët  lënduar kanë qenë në autobus, ndërsa njëri ka qenë në njërën nga makinat e tjera përfshirë në aksident.

Sipas hetimit fillestar, aksidenti ka ndodhur kur një makinë ka dalë nga rruga anësore të rrugës kryesore dhe shoferi i saj nuk e ka parë autobusin i cili ka qenë duke ardhur.