Vitet e fundit teknologjia dhe dizajni i makinave ka përparuar shumë.

Çdo vit prodhuesit e makinave nxjerrin në treg modele të reja të makinave sportive, duke i bërë më të fuqishme edhe më të shpejta.

Shpeshherë kemi parë nëpër filma makina futuristike me një dizenjo shumë të veçantë, dhe kemi menduar që ato modele ekzistojnë vetëm nëpër filma, por ja që nuk është kështu këto makina ekzistojnë edhe në jetën reale.

10 modelet që do të prezantojmë në vijim për njohësit e makinave konsiderohen si makina që do ta kenë fatin të hyjnë në histori si makinat më futuristike që janë prodhuar ndonjëherë.