VMRO-DPMNE-ja vazhdon që përmes kumtesave të kërkoj lirimin e deputetëve dhe aktivistëve të saj, siç thonë, të mbrojtësve të Kushtetutës.

Sipas tyre, gjykatësit janë bërë të dëgjuar partiak dhe ushtarë partiak dhe se Maqedonia është në terr dhe se nuk ka shtet të së drejtës.

VMRO-DPMNE–ja konsideron se gjykatat e kanë shkelur parimin e paanësisë dhe se i kanë minuar themelet e një shteti të drejtë maqedonas. Për këtë parti politike, vendimet e Gjykatës së Apelit janë skandaloze dhe nuk bazohen në fakte dhe dëshmi.