Në një komunikatë për media, VMRO-DPMNE është shprehur se kuvendi pa opozitën miratoi ligj jokushtetues për dygjyhësi me të cilin definohet shteti.

Sipas kësaj partie, pushteti e ka future në borxh vendin për gjysëm miliardi euro, para këto që do të shfrytëzohen për të përmbushur nevojave megalomane.

Në kushte të tilla, reagojnë nga partia e Gruevskit njerëz të pafajshëm, patriotë po i sjellin në gjykatë dhe serish i kthejnë në burg pa kurfarë arsye.