Machupo’ është virusi i cili ka kontaminuar paracetamolin P/500.

Paracetamoli që vjen me këtë virus është i bardhë dhe me shumë shkëlqim, transmeton lajmi.net.

Virusi Machupo vjen si burim nga përshtyma, urina dhe fekalet e  brejtësve të infektuar. P/500 është i kontaminuar me patogjen, duke paraqitur një rrezik të madh të infeksioneve.

Konsiderohet si një nga viruset më të rrezikshme në botë, me një shkallë të lartë të vdekshmërisë.

Prandaj, keni kujdes gjatë blerjes së paracetamolëve.