Në një fjalim të mbajtur në Akademinë përkujtimore për viktimat e Masakrës se Reçakut, kryetari i Kuvendit të Kosovës dhe PDK-së, Kadri Veseli ka folur edhe për Gjykatën Speciale.

Ai tha se kjo gjykatë është një sfidë e pashmangshme, por e tejkalueshme.

“Nuk ka drejtësi ndërkombëtare aty ku synohet të vendoset barazimi në mes agresorit dhe viktimës. Nuk ka drejtësi aty ku tentohet të vendoset barazimi në mes një ushtrie gjenocidale dhe një lëvizje çlirimtare. Ushtria Çlirimtare e Kosovës mbetet unike në pastërtinë e kauzës dhe luftës së saj. Çdo përpjekje që përmes Gjykatave të deformohet karakteri i saj, paraqet një sfidë të madhe për të gjithë ne. Tanimë para nesh kemi një sfidë të pashmangshme, por të tejkalueshme. Sfida e Gjykatës Speciale është një betejë që duhet ta fitojmë, sepse e vërteta dhe drejtësia janë në anën tonë”, ka deklaruar Kryeparlamentari Veseli./Lajmi.net/