Një person i dyshuar për një seri vrasjesh dhe përdhunimesh të grave është arrestuar nga policia në qytetin rus të Ekaterinburgut.

Krimet kanë ndodhur për një periudhë 22 vjeçare.

Lajmi u publikua të hënën nga Ministria e Brendshme e Rusisë, e cila tha se i dyshuari është nga një vend i Ekaterinburgut i lindur në vitin 1970. Ai është arrestuar për një varg vrasjesh dhe përdhunimesh nga 1992 në 2014 në pjesë të ndryshme të qytetit.

Për të kapur të dyshuarin, rreth 17,000 njerëz u morën në pyetje gjatë tetë viteve të fundit. Hetuesit tani po përpiqen të përcaktojnë nëse i akuzuari mund të ketë kryer krime të tjera.

Qasja tipike e sulmuesit ishte vjedhja dhe përdhunimi i viktimave të tij, duke i kërcënuar me vrasje, thanë hetuesit e Ekaterinburgut. Shumica e sulmeve ndodhën afër urave rrugore.

Hetuesit e incidentit të parë mund të vendosnin datat që nga 1992, kur një vajzë adoleshente u përdhunua. Nuk është specifikuar se sa sulme ka kryer i ndaluari.

Mijëra dëshmitarë, mostra të ADN-së dhe analiza të ndryshme mjeko-ligjore ndihmuan hetimin që përfundimisht të krijonte një pamje identike të të dyshuarit.