Zyrtarët turq kanë kritikuar ashpër SHBA-në, e cila ka paralajmëruar trajnimin e aleatëve të saj nga radhët e milicisë siriane, duke përfshirë luftëtarët kurdë, për të siguruar kufirin sirian që do të numëronte 30.000 njerëz.

Zëdhënësi i presidentit të Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin, kritikoi ashpër këtë veprim nga koalicioni amerikan, duke thënë se si i tillë është shqetësues dhe i papranueshëm.