Në fshatin më të ftohtë në botë, ku temperatura mesatare në janar është -50 gradë celcius dhe banorët pësojnë ngrirje në trup sapo dalin jashtë.

Fshati Siberian, Oymyakon konsiderohet vendi më i ftohtë i banueshëm në botë. Sot ishte aq ftohtë sa temperaturat nuk janë regjistruar në termometrin elektrik, pas kërcitjes -62 gradë celcius.

Një tjetër rekord është vendosur në këtë fshat në vitin 1933. Në fshat jetojnë të paktën 500 banorë. Ndërkohë në Antarktidë ka temperature të ulëta por askush nuk banon prej vitesh atje.