Stuhia Eleanor që goditi të mërkurën në Perëndim të Francës me erëra në 140 km / h vazhdon rrugën e saj me erëra “të dhunshme” drejt Korsikës dhe Alpeve.

Ndërkohë është shënuar edhe viktima e parë. Një skiator vdiq pas rënies së një peme në vendpushimin e Morillon, në Haute-Savoie, sipas policise.

Sherbimet e sigurise civile kane bere te ditur se jane 15 të plagosur, katër prej të cilëve u plagosën rëndë. Në Paris, Kulla Eifel u mbyll për publikun, ndërsa trafiku ajror u pezullua përkohësisht në aeroportet e Basel-Mulhouse dhe Strasburg para se të rivendoseshin.

Rreth 225,000 familje janë privuar nga energjia elektrike