Zakonisht madhësia apo forma e penisit është pika kryesore e debatit kur flitet për kënaqësinë e një gruaje. Mirëpo, një studimi i ri ka riparë diferencat e anatomisë së grave dhe se si ndikojnë në orgazëm.

Studimi i Universitetit australian “Queensland“ ka treguar se është madhësia dhe pozicioni i vaginës që ndikon në aftësinë e saj për të përjetuar orgazëm. Hulumtuesit kanë zbuluar se mund të jetë vagina ajo që e vendos nëse do të përjetoj orgazëm apo jo, dhe jo penisi.

Studimi i kryer nga ekspertët e Universitetit Indiana, kanë zbuluar se nëse klitorisi është i pozicionuar 2.5 cm apo më pak nga trakti i urinës, më lehtë do të arrijë orgazmën përmes seksit me penetrim.

Por, nëse klitorisi është i pozicionuar 3 cm apo më larg nga trakti i urinës, do të jetë shumë e vështirë arritja e orgazmës përmes seksit me penetrim.