Për gjysmë viti kanë ndodhur shumë vrasje. Një pjesë e tyre morën edhe konotacion politik. Në rastin e vrasjes Martin Janushev, vrasësi ende nuk është gjetur, edhe pse dihet identiteti i të dyshuarit për vrasjen. A e ka anashkaluar MPB këtë rast, për të cilën opozita fajëson dhe se janë përzier njerëz të cilët janë të afërt me qeverinë? Nuk është gjetur as vrasësi i Dilaver Bojkut dhe Ismet Arifit? Këto janë pjesë nga pyetjet të cilët Faktor ia ka parashtruar ministrit të MPB-së, Oliver Spasovskit duke pasur parasysh përshtypjen në opinion se ngadalë punohet për gjetjen e vrasësve dhe sjelljen e tyre para drejtësisë, përcjell Fol.

“Nuk kanë dështuar. Ministria e Punëve të Brendshme menjëherë i ka marrë të gjitha masat brenda kompetencave të saj dhe në bashkëpunim me Prokurorinë Publike ka zbatuar aktivitete për të qartësuar vrasjen e Janushevit. Kallëzim penal është ngritur kundër një autori të njohur për të cilin ministria ka siguruar prova të pakundërshtueshme. Po merren masa për ta gjetur atë, është lëshuar një urdhër arresti ndërkombëtar dhe Ministria e Brendshme përmes kanaleve të saj të policisë do të tregojë rezultatet. Gjithashtu po punon për qartësimin e vrasjeve të Bojkut dhe Arifit. Nëse vlerësimi i punës së ministrisë bazohet në inçizimet spektakolare të arrestimeve, gjurmëve të gishtërinjve dhe pastrimit burokratik të rasteve, kjo është e gabuar. Nuk duhet të ketë politikë në punën e policisë, nuk duhet të ketë senzacion dhe nuk duhet të ketë një PR.

Publiku ende pret sqarimin e shumicës së vrasjeve që kanë ndodhur gjatë muajve të fundit. Ministria e Brendshme duhet të garantojë sigurinë publike dhe të sigurojë siguri për qytetarët, veçanërisht pasi këto raste kanë shkaktuar shqetësim të madh dhe është e nevojshme për të rikthyer besimin në institucionet shtetërore.