Microsoft po jep një përditësim automatik për Windows 10 me rastin e cenueshmërisë së procesorit të zbuluar sot, macOS 10.13.2.

Prodhuesit e sistemeve operative më të njohura në botë po nguten për të trajtuar vulnerabilitetin e sigurisë të zbuluar sot në procesorët AMD, ARM dhe Intel.

Për Windows 10, Microsoft jep një përditësim të paplanifikuar sot, raporton The Verge. Versione të vjetra të Windows, të tilla si Windows 8 dhe Windows 7, nuk do të marrin një përditësim të sigurisë deri të martën e ardhshme, transmeton lajmi.net.

Megjithatë, përditësimet nga Microsoft nuk do të thotë se dobësia është plotësisht e mbyllur. Përveç prodhuesve të sistemit operativ, prodhuesit e çipave (AMD, ARM, Intel) duhet të përhapen përditësimet e firmware. Aktivitetet e azhurnimit priten gjithashtu nga shitësit e softuerit anti-virus.

Sipas MacRumors, Apple ka mbyllur kryesisht dobësinë e procesorit në versionin e saj të tanishëm të MacOS.

Për sistemet operative Linux, sipas patch-it të parë të Verge-it me rastin e hendekut të sigurisë së procesorit, janë dorëzuar tashmë në muajin e kaluar.