Nga sot është paraparë të hyjë në fuqi ligji për vitin e veturave dhe kriteri tjetër të ‘Euro-katër të standardit’.

Zëdhënësi i Doganës së Kosovës, Adriatik Stavileci, ka thënë për kp se ligji për kufizimin në vjetërsisë së automateve deri në dhjetë vjet dhe kufizimi tjetër për emetimin e gazrave, që do të hyjë në fuqi nga 1 janari i vitit të ardhshëm, ka ndikuar që të rritet importi i automjeteve nga 22 mijë në 35 mijë.

Dogana e Kosovës mbetet njëri prej institucioneve më të rëndësishme për mbushjen e arkës së shtetit, ku për vitin 2018, ka planifikuar të inkasoi 1 miliard e 75 milionë euro.