Sot është e ashtuquajtura ‘e hëna blu’, që njihet ndryshe si dita më trishtuar e vitit.

Sipas një studiuesi të universitet të Kardifit, e hëna e tretë e janarit është dita në të cilën ne ndihemi më depresivë.

Sigurisht, pas këtij zbulimi nuk qëndron ndonjë përllogaritje shkencore strikte, por mendohet se lidhet me disa arsye si moti i ftohtë, vera që duket ende shumë larg, shpenzimet e mëdha të festave, shtoi këtu edhe faktin se e hëna është dita e parë e javës dhe e punës.

Aktiviteti fizik, takimi me miqtë apo ndonjë film humoristik do t’ju ndihmojë ta kaloni shumë lehtë këtë ditë.