Gazetari kontravers Zoran Bozhinovski ka publikuar një tekst lidhur me skandale seksuale në armatën e Maqedonisë. Ai shkruan se informacionet i ka siguruar nga një burim i brendshëm në ushtri, kurse përmend edhe emra të gjeneralëve dhe kolonelëve të cilët janë në lidhje dashurie me të punësuara në ushtri. Sipas tij, falë këtyre lidhjeve, këto ferma anë avancuar në gradë majori.

Disa prej aferave sipas Bozhinovskit kanë filluar në Kumanovë, kurse kanë vazhduar në Shkup, e madje edhe në Amerikë.

Tekstin e plotë në gjuhën maqedonase mund ta lexoni në këtë Link.