Dr. Imanu Baraka, një psikoterapeut, i tha ‘FOX 5’ se ai kishte folur në telefon gjithë natën me familjen e 22-vjeçares. Gruaja, e cila vuan nga një sëmundje mendore, është kthyer në shtëpi e sigurt me familjen e saj. Baraka tha se ata nuk e dinin ku ishte ajo derisa videoja e saj u bë virale.

Baraka u shpreh se  gruaja ishte lënë jashtë kampusit Midtown të Baltimore në Universitetin e Maryland Medical Center nga rojet e sigurisë në mëngjesin e ftohtë të ngrirë të së martës , e veshur vetëm një këmishë të hollë spitalore.

“Qëllimi im ishte të qartësohesha me situatën që po ndodhte”, tha Baraka.

“Mendimi në kokën time ishte, jo në orën time. Ju nuk do ta bëni këtë në orën time. Jo sot. Jo kështu.’

Baraka tha se ishte e qartë për të se gruaja, e cila nuk mund të fliste, ishte e sëmurë mendore dhe në telashe të rënda. Ai  tha se ndjeu zemërim, frustrim dhe frikë.

Ndërveprimi i tij me rojet e sigurisë ishte një shqetësim për një qenie njerëzore, por u shndërrua në zemërim për atë që ai e quajti një mospërfillje totale për jetën njerëzore. Baraka tha se spitali nuk duhet të lejohet të hetojë vetveten.

“Ajo që më shqetëson është se institucioni që e bëri këtë po heton veten. Si është e mundur? Si mund të jetë kjo e drejtë? Unë u informova se këta oficerë ende kanë një punë sot. Nëse jeni duke hetuar ata, mendoj se ata duhet të pushohen”, tha Baraka.

Departamenti i Shëndetësisë i Marylandit informoi se po fillonte hetimin e vet në këtë incident.