Kohët e fundit në gjithë rrjetet sociale dhe media vizive njerëzit janë lajmëruar për orizin industrial i cili tregëtohet në pako të rregullta, madje edhe i përzier me orizin e natyral. Tregëtimi i këtij lloj orizi ka nisur së pari në Kinë dhe Indi dhe tashmë ka ‘pushtuar’ edhe supermarketet perëndimore. Nëse jeni në dijeni të kësaj gjëje, atëherë bëni kujdes në zgjedhjen e orizit.

Ja si të kuptoni nëse jeni duke konsumuar oriz industrial apo orizin e vërtetë me vlera jetikje.

Orizi industrial është i bërë nga rrëshirë sintetike dhe ka përmbajtje të patates së kuqe dhe patates së bardhë. Kur ky lloj orizi gatuhet ai e ruan formën e tij të rregulltë, pra nuk copëzohet lehtë.

Sipas kërkimeve është vënë re se konsumi i këtij lloj orizi ka sjellë probleme me stomakun dhe helmime të shumë njerëz pas përdorimit të tij.

Kujdes! Jo çdo gjë që tregëtohet bukur dhe shtrenjtë është e shëndetshme!