Radikali  serb Vojisllav Sheshel, politikani serb i cili ka kryer krime dhe mizori në Bosnjë dhe Kroaci, por para luftës në vitin 1980 i kishte ndodhur diçka që ai nuk dëshiron të flas. Kur doli nga burgu ishte një tjetër njeri.

Gazetari i Frankfurter Allgemeine Zeitung Michael Martens guxoi të ngrinte një pyetje Sheshelit një pyetje që askush nuk guxoi të ngrinte më parë. Ai e pyeti atë kur ai ishte quajtur ” Balerina e Keqe ” ndërsa në vitin 1980 ai po vuante tetë vjet burgim në KPD Zenica .

Ish-bashkëpunëtori politik i Sheshelj Dragomir Olujiç e këshilloi gazetarin që të mos e bënte atë pyetje, sepse Shesheli dyshohet se përdhunua vazhdimisht gjatë vuajtjes së dënimit në burg. Duke dëgjuar pyetjen, Shesheli mbeti plotësisht i qetë.

“Komunistët mbeten komunistë. Ata kanë nisur historinë në mënyrë që të me diskreditonin mua, por kjo është krejtësisht e vërtetë … Në burg më rrahën një herë nga kujdestarët, ditën e tetë të grevës së urisë, dhe  unë nuk rezistoja,” tha  Sheshel. Ky është një fakt në çdo rast se çështja Sheshel kurrë nuk i pëlqente, sepse, siç ai shkraunte si gazetari, ai vjen nga një mjedis të dhunshëm patriarkal i cili ishte abuzuar seksualisht.

Olujiç nuk pretendon se historia e përdhunimit është sigurisht e vërtetë, por ai e di një gjë që kur Shesheli doli nga burgu ishte një tjetër njeri. Në burg, ai përfundoi 1984 si një intelektual i ri komunist dhe energjik, dhe nga burgu doli në vitin 1990 si një Radikal Serbe dhe nacionalist ekstrem që papritmas shpërtheu në urretje kundër kroatëve dhe myslimanëve.