Ministrja e mbrojtjes Radmilla Shekerinska shprehet e gatshme ti dorzoj kryeprokurorit të ri të gjitha të dhënat dhe raportet e rrëzimit të helikopterit të ARM-së para 10 vitesh ku humbën jetën 11 pjestar të armatës së Maqedonisë.

Një prononcim të tillë ajo e bëri nga Bllaca e Katllanovës, ku ishte rrëzuar helikopteri, duke shtuar se duhet tu jepet përgjigje të gjitha dilemave për shkaqet e fatkeqësisë, e sidomos kur ato ngriten nga familjarët.

“Kisha takim me një pjesë të familjarëve dhe nga ata dëgjova kritika lidhur me hetimet e zhvilluara për shkaqet e fatkeqësis dhe ata shprehën pakënaqësin e tyre. Kam marr përsipër që të gjitha të dhënat dhe raportet që I kemi në ministrin e mbrojtjes ti dorëzohen kryeprokurorut të ri”, tha Radmilla Shekerinska.

Babai i pilotit të helikopterit Brane Spasovski thot se vazhdimisht ka kërkuar informacion për shkaqet e fatkeqësis por edhe pas 10 vitesh askush nuk e ka mësuar shkakun. Helikopteri me 11 pjestarët e ARM-s u rrëzua para 10 vitesh derisa po kthehej nga misioni Altea në Bosnjë Hercegovinë.