Një burrë 30-vjeçar ka rrëfyer për “The Sun”, historinë e tij me të dashurën, e cila e ka tradhtuar me një mashkull tjetër. Ai ka treguar se e dashura e tij ka mbetur shtatzënë me tjetrin dhe se e din që vajza nuk është e tij, mirëpo nuk e din se çka të bëjë, përcjell Bota sot.

Më poshtë mund të lexoni rrëfimin e tij të plotë:

E dua të dashurën time, pavarësisht se nuk i besoj.

Jeta jonë seksuale është e mrekullueshme, por thjesht nuk mund të harroj se ajo më ka mashtruar dhe se vajza jonë katër muajshe nuk është e imja.

Unë jam 30-vjeçar, ndërsa ajo është 25-vjeçare. Ne kemi qenë së bashku për katër vjet që nga takimi përmes një faqeje në internet.

Ajo tha se po kërkonte një partner të ri, por doli që ajo ishte ende në një marrëdhënie. Ndoshta kjo ishte një shenjë.

Unë këmbëngula që ajo të lirohej, para se të fillonim të dilnim së bashku dhe gjërat ishin të mira, për një kohë.

Kishim kohë të mrekullueshme dhe po planifikonim për martesë dhe fëmijë, por më pas kuptova se diçka ishte e gabuar.

Por, kur një natë, derisa ajo po flinte, unë kam kapur telefonin e saj, kam kuptuar se ajo po shkruante mesazhe me një mashkull.

Dy javë më vonë e kam kontrolluar sërish dhe ishte e qartë që ajo kishte qenë në banesën e tij dhe kishte bërë marrëdhënie seksuale me të. Kjo ma copëtoi gjithë botën time.

Ajo premtoi se do t’i jepte fund asaj lidhje dhe u përpoqa të falja dhe të harrova.

Pastaj, unë ndryshova vendin e punës dhe duhej të punoja me ndërrime – dhe ajo e ri ndezi atë marrëdhënie.

Kur ajo mbeti shtatzënë, unë shpresoja që unë isha baba, por një test i ADN-së tregoi se nuk kisha asnjë shans për këtë.

Çfarë mund të bëja?

Unë e kam pranuar fëmijën si timin, por e dashura ime, tani ka një arsye të ligjshme për të takuar mashkullin tjetër.

Ajo thotë se kjo është gjëja e duhur që duhet bërë për hir të vajzës sonë të vogël.

Ajo e merr vajzën tonë dhe e dërgon në shtëpinë e tij për çaj dhe ata kalojnë ditë familjare së bashku, së bashku me nënën e tij.

Unë e dua aq shumë të dashurën time, por ndihem kaq i dëshpëruar me mënyrën se si janë gjërat.

A jam unë ai që është në gabim? Unë ende frikësohem se ajo po më mashtron mua dhe ajo thotë se është e ngopur për të më akuzuar.

Fajësoj veten që nuk isha një partner i mirë.

Përgjigja e psikologes:

Ka disa njerëz që refuzojnë të marrin përgjegjësinë për veprimet e tyre dhe të tjerët, si ju, të cilët janë shumë të gatshëm për t’u fajësuar veten.

Ju jeni duke siguruar një shtëpi për fëmijën e një burri tjetri dhe unë po vë bast që ju do të paguani edhe për nevojat e saj të përditshme.

Kjo është e mirë, por cili është roli juaj në jetën e saj kur babai i saj biologjik është pjesë e saj?

Duket sikur nëna e saj nuk dëshiron për t’ju bërë të ndiheni të çmuar ose të dashur dhe më vjen keq të them se kjo tingëllon sikur jeni duke u përdorur.

Ju duhet të mendoni për veten tuaj.

Babai ka përgjegjësinë për të siguruar fëmijën e tij dhe nëna e saj duhet të zgjedhë se me kë dëshiron të jetë.

Ajo nuk mund të ketë të ketë dy burra. Kjo marrëveshje ju dëmton dhe do t’i shkaktojë probleme edhe me vajzës së vogël.

Kontaktoni “Jetën Familjare për një vend të sigurt” për të folur (familylives.org.uk, 0808 800 2222).

Gjiashtu, mendoni për ndihmën e këshillimit që të filloni të besoni se ju keni rëndësi