Akademikja Katica Qulavkova vlerëson se me ligjin e ri për gjuhët po ndryshohet identiteti i shtetit.

“Tragjike është kur të ndryshosh identitetin e shtetit vetë, në shtëpi, nga brenda, me tapi. Identiteti i shtetit të RM po ndryshohet dhe statusi i popullit konstituiv dhe gjuha shtetërore. Të gjitha të drejtat gjuhësore tani më i kishin shqiptarët e Maqedonisë, por gjuha maqedonase ishte e vetmja shtetërore, kurse tani kemi dy gjuhë shtetërore dhe kjo ndryshon dhe lëndon shumë gjëra”, tha Qulakova në rrjetin social Twitter.