Pak, pothuajse asnjë pjesëmarrja e qytetarëve të Shkupit në betejën për ajër të pastër, të cilët u thirrën sot për të protestuar para qeverisë.

Ata protestua para qeverisë me mesazhin se “Ju dhe fëmijët tuaj thithin ajër tjetër ?! “,” Unë dua të marr frymë “,” Ajri i pastër” fëmijë të shëndetshëm “.

Edhe sot protestuesit u përpoqën të zgjonin edhe një herë ndërgjegjen e tyre me qytetarët e tyre për të kontribuar në ajër më të pastër, kur tashmë masat kundër ndotjes së ajrit të ndërmarra nga autoritetet nuk japin rezultate.

Ndotja e ajrit në Shkup dhe disa qytete të tjera në vend është alarmante dhe e rrezikshme për shëndetin. Studimet tregojnë se ne po humbim 1.300 jetë çdo vit për sëmundjet e shkaktuara nga toksinat në ajër, siç janë kanceri i mushkërive, goditjet dhe sëmundjet e zemrës.