Zëvendëskryeministri dhe Ministri i Punëve të Jashtme të Kosovës, Behgjet Pacolli ka four për vizitën e tij në SHBA. Atje tha se u fol edhe për kryeministrit Ramush Haradinaj, i cili nuk mundi të merrte vizën për të vizituar Shtetet e Bashkuara.

“Është tentu të diskutohet dhe normalisht unë jam aty për të mbrojt interesat e shtetit tim, politikën e shtetit tim dhe programin qeverisës të kryeministrit tim. Unë kam dalë prej asaj teme dhe asnjëherë kjo çështje nuk është zënë në gojë”, tha Pacolli.

Pacolli ishte i ftuar në pritjen e organizuar nga Komandanti i Gardës Kombëtare të Ioëas, gjenerali Thimothy Orr.