Gjykata Themelore në Prishtinë ka shpalluar fajtorë katër deputetët e Vetëvendosjes, Albin Kurti, Donika Kadaj-Bujupi, Albulena Haxhiu dhe Faton Topalli lidhur me hedhjen e gazit lotsjellës në Kuvendin e Kosovës.

Por këtë vendim e ka kundërshtuar pala mbrojtëse e të akuzuarit Faton Topallit.

Sipas tyre ky aktvendim nuk do të qëndroj, dhe do ta shfrytëzojnë të drejtën e ankesës në mënyrë që të shpallen fajtorë.