A keni menduar ndonjëherë se sa yndyrë ju jeni duke djegur në shtrat? Këtu ne zbulojmë të gjitha …

Burrat djegin më shumë kalori gjatë seksit sesa femrat – por është një stërvitje e madhe kardio për të dy gjinitë.

Zonjat mund të djegin më shumë kalori në dhomë gjumi sesa nga secila formë tjetër e stervitjeve.

Dhe duket se shpenzojnë më shumë energji sesa gratë gjatë seksit, gjë që është një lajm i mirë për linjat e tyre të gjata.

Sipas një studimi në Universitetin e Kebekut të Montrealit, burri dhe gruaja bashkë mund të djegin deri në 306.1 kalori gjatë marrëdhënieve seksuale.

Kjo është ekuivalenti i një patate të mesme të pjekur me salcë kosi, salsa dhe një anë e pjepërit.

Shkencëtarët që zhvilluan hulumtimin thanë: “Është interesante që vlera më e madhe e arritur nga burrat për shpenzime absolute të energjisë është potencialisht më e lartë se ajo e shpenzimeve mesatare të energjisë në seancën 30 min të ushtrimit (përkatësisht 306 vs 276 kCal), ndërsa kjo nuk vërehet tek gratë. ”

Gjetjet gjithashtu zbuluan se burrat do të djegin 101 kalori gjatë seksit mesatarisht, ndërsa gratë djegin 69 kalori.

Dhe nëse kjo nuk është një arsye e mjaftueshme për të bërë më shumë seks, NHS pretendon se seksi mund të jetë i mirë për zemrën tuaj.

Faqja e internetit lexon: “Çdo gjë që ushtron zemrën tuaj është e mirë për ju, përfshirë seksin.

“Zgjimi seksual dërgon ritmin e zemrës më të lartë dhe numri i rrahjeve në minutë arrin kulmin e saj gjatë orgazmës”.