Nesër është e ashtuquajtura “Blue Monday” (e hëna e kaltërt) e cila njihet ndryshe si dita më depresive e vitit.

Mirëpo sa është e vërtetë kjo?

Sigurisht, pas këtij zbulimi nuk ka një shkencë strikte por e vetmja gjë që lidhet është se në muajin janar pas festave të fundvitit është mëse normale të ndiheni më depresivë.

Zakonisht “Blue Monday” është e hëna e tretë e muajit dhe cilësohet si dita më depresive e vitit.

Megjithatë nuk ka një rregull të caktuar, pasi mund të bjerë edhe në javën e dytë apo të katërt.

E para u vendos formalisht më 24 Janar të vitit 2005.

Ajo u shpik nga një kompani reklamash, por është kthyer në një event të përvitshëm, si një mundësi për të sfiduar fatin dhe parashikimet dhe për të bërë gjithçka për t’ia kaluar sa më mirë duke mposhtur kështu zymtësinë që e shoqëron.