Komunikacioni në rrugët e vendit po zhvillohet nëpër rrugë kryesisht të thata, ndërsa në viset më të larta malore dhe vendet me hije vërehen rrugë të lagështa.

Intensiteti i komunikacionit jashtë mjediseve urbane është i matur, ndërsa në vendkalimet kufitare nuk ka pritje më të gjata për hyrje dhe dalje nga vendi.